fbpx

Doppler Arterija i Vena

Dopler arterija i vena nogu i ruku
Doppler krvnih sudova ekstremiteta ( ruku i nogu) je bezbolna, neinvazivna dijagnostička metoda kojom se prikazuje stanje arterija i vena nogu i ruku, kao i analiza protoka krvi kroz njih. Pomoću ove metode mogu se pratiti akutna i hronična opstruktivna oboljenja krvnih sudova, proširenja krvnih sudova i vazospastična stanja.
Ovaj pregled se radi kod pacijenata koji se žale na bol u listovima pri hodu (klaudikacije) ili u mirovanju, trofične promene kože, mekih tkiva i mišića, ulceracije, otoke praćene crvenilom i bolom, gangrenozne promene, varikozitete, povrede krvnih sudova. Takođe, koristi se i za pre i post operativno praćenje stanja cirkulacije, praćenje efekta raznih vrsta lečenja i određivanje nivoa amputacije.
Na rukama su opstruktivna oboljenja ređa, a vazospastična stanja i kompresivni sindromi češći.
Pregled se radi kod pacijenata koji imaju oslabljen ili odsutan radijalni puls,razlike u pritiscima izmedju leve i desne ruke, bol, crvenilo, bledilo, lividitet, trofične promene prstiju i šake, traume u blizini glavnih krvnih sudova, pulsativne tumore.

Kada je prvi slobodan termin?

Sve slobodne termine za pregled u ordinaciji “Dr Milićević” možete proveriti pozivom na

Telefon: 021/494-204 ili Mobilni: 063/83-66-180

Na poziv će Vam se odmah javiti kvalifikovana osoba iz ordinacije ili dr Milovan Milićević lično.

Zakažite vaš termin već danas!

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Zakažite Pregled

LOKACIJA

Ulica Vladike Ćirića 7 (Novo naselje, kod Svetosavskog hrama), Novi Sad – Srbija

POZIV

(Najbrži način da zakažete pregled)
Telefon: 021/494-204
Mobilni: 063/83-66-180

EMAIL

drmmilicevic@gmail.com