fbpx

Gastroenterologija

Gastroenterologija je deo interne medicine koji se bavi bolestima digestivnog sistema koji čine jednjak, želudac, dvanaestopalačno, debelo i tanko crevo, jetra, žučna kesa, žučni kanal i pankreas.Gastroenterološki pregled sastoji se od razgovora s pacijentom, detaljnog kliničkog pregleda. Potom se prema dogovoru lekara i pacijenta mogu uraditi i dodatni pregledi – ultrazvuk trbuha, anoskopija, kolonoskopija, gastroskopija, laboratorija i radiološke pretrage.

Krvarenje iz debelog creva je sve češća tegoba, zbog koje se pacijenti javljaju lekaru. U pozadini navedene tegobe, najčešće je hemoroidalna bolest, ali je sve veći broj onih, kojima je pojava krvarenja uz debelog creva, znak veoma ozbiljne, ili potencijalno veoma ozbiljne bolesti! Zato je neophodan krajnje ozbiljan i oprezan pristup svakom pacijenu, koji kao tegobu navodi pojavu krvi sa stolicom, ili nakon stolice.

Anoskopija predstavlja prvi i najjednostavniji dijagnostički manevar, kojim se veoma brzo dobijaju prve jasnije odrednice o poreklu krvarenja.

S obzirom, da kolo-rektalni karcinom, uz kardio-vaskularna oboljenja predstavlja jedno od najfrekventnijih ozbiljnih oboljenja savremenog čoveka, značaj ranog dijagnostikovanja mesta i uzroka krvarenja je od neprocenjive vrednosti. Nijedan slučaj krvarenja iz debelog creva ne  sme se unapred proglasiti hemoroidalnim krvarenjem bez prethodne dijagnostike!

Pored pojave krvi u stolici, i sledeće tegobe su indikacija za gastroenterološki pregle:

-bol ili nelagodnost u trbuhu (bol u stomaku)
– otežano gutanje, mučninu, povraćanje
– proliv, zatvor (opstipacija)
– gubitak apetita
– gubitak u težini

Kada je prvi slobodan termin?

Sve slobodne termine za pregled u ordinaciji “Dr Milićević” možete proveriti pozivom na

Telefon: 021/494-204 ili Mobilni: 063/83-66-180

Na poziv će Vam se odmah javiti kvalifikovana osoba iz ordinacije ili dr Milovan Milićević lično.

Zakažite vaš termin već danas!

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Zakažite Pregled

LOKACIJA

Ulica Vladike Ćirića 7 (Novo naselje, kod Svetosavskog hrama), Novi Sad – Srbija

POZIV

(Najbrži način da zakažete pregled)
Telefon: 021/494-204
Mobilni: 063/83-66-180

EMAIL

drmmilicevic@gmail.com