fbpx

Hematološki Pregled

Hematolog je specijalista za bolesti krvi  koji se bavi poremećajima broja i oblika krvnih ćelija, bolesti limfnih čvorova и slezine,  kao i poremećajima  zgrušavanja krvi.

Lekar počinje pregled razgovorom sa pacijentom, tj. uzimanjem anamneze, sprovodi detaljan klinički pregled i daje savet i preporuku za dalje lečenje, kao i predlog o dodatnoj dijagnostici.

Najčešća krvna bolest je malokrvnost (anemija) koja je obično uzrokovana nedostatkom gvožđa u organizmu ili je posledica neke druge bolesti ( na pr. reumatoidni artritis, maligna bolest i dr.).Ređe su uzroci nedostatak vitamina B12, folne kiseline ili povećana razgradnja crvenih krvnih zrnaca.

Bolesti limfnog tkiva i slezina su naješće praćeni uvećanjem limfnih čvorova i slezine. Ispitivanjem od strane hematologa moguće je utvrditi uzrok oboljenja.

Među poremećajima zgrušavanja krvi najčešće je nasledna i stečena sklonost trombozama (trombofilija) koja dovodi do povećanog rizika od nastanka tromboza vena i arterija. Smanjenje broja trombocita (trombocitopenija) može da dovede do krvarenja. Takođe, smanjenje činioca zgrušavanja može dovesti do sklonosti krvarenju.

 

Ukoliko imate neku od sledećih tegoba može postojati potreba da obavite pregled kod interniste hematologa:

  • umor, malaksalost, nedostatak vazduha
    • groznicu, povišenu telesnu temperaturu, česte ponavljane infekcije
    • krvarenje, spontani nastanak modrica
    • glavobolju ili nastanak pletore

 

Kada je prvi slobodan termin?

Sve slobodne termine za pregled u ordinaciji “Dr Milićević” možete proveriti pozivom na

Telefon: 021/494-204 ili Mobilni: 063/83-66-180

Na poziv će Vam se odmah javiti kvalifikovana osoba iz ordinacije ili dr Milovan Milićević lično.

Zakažite vaš termin već danas!

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Zakažite Pregled

LOKACIJA

Ulica Vladike Ćirića 7 (Novo naselje, kod Svetosavskog hrama), Novi Sad – Srbija

POZIV

(Najbrži način da zakažete pregled)
Telefon: 021/494-204
Mobilni: 063/83-66-180

EMAIL

drmmilicevic@gmail.com