Are you a Carer, Occupational Therapist or Physiotherapist? Join our Healsoul.

Holter Krvnog Pritiska

Holter krvnog pritiska je uređaj koji pacijent nosi 24-h i koji registruje vrednosti krvnog pritiska.  Ovom metodom dobijamo vrednosti pritiska u različitim dnevnim aktivnostima i situacijama i tokom spavanja. Od velikog je značaja, obzirom na to da kod većeg broja ljudi povišen pritisak prolazi bez simptoma, pa lečenje počinje sa zakašnjenjem, kada su se već desile ozbiljne komplikacije i invalidnost (infarkt, šlog, oštećenja bubrega i vida). Velika je zabluda što se dijagnoza i efekat date terapije postavlja povremenim merenjima krvnog pritiska, što dovodi da se pritisak ne otkriva blagovremeno i da se lečenje ne sprovodi adekvatno.

Ova metoda se radi zbog otkrivanja arterijske hipertenzije, eliminacije “hipertenzije belih mantila”, praćenja cirkadijalnog ritma krvnog pritiska, praćenja efekta date terapije, korelacija oštećenja ciljnih organa i kretanja pritiska.

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Treba Vam pomoć?