fbpx

Nefrologija sa imunologijom

Pregled počinje razgovorom sa pacijentom, tj. uzimanjem anamneze, sprovodi detaljan klinički pregled i daje savet i preporuku za dalje lečenje, kao i predlog o dodatnoj dijagnostici.

 

Nefrologija se bavi dijagnostikovanjem i lečenjem oboljenja bubrega i mokraćnog sistema. Upalni procesi bubrega mogu biti uzrokovani bakterijama i imunološkim procesima.Bakterijske infekcije mokraćnog sistema su veoma česte u oba pola. Zahtevaju brzo utvrđivanje vrste bakterija i njenu osetljivost na lekove, primenu odgovarajućih kombinacija antibiotika, jer u protivnom, postoji visoka sklonost za ponavljanje infekcija i prelazak u hroničan tok oboljenja što može dovesti dotrajnog oštećenja funkcije bubrega.

 

Oštećenja bubrega mogu nastati i u sklopu drugih oboljenja, naročito šećerne bolesti, oboljenja krvnih sudova, arterijske hipertenzije, sistemskih bolesti vezivnog tkiva što postepeno vodi do potpunog gubitka funkcije bubrega i neophodnog uključivanja dijaliznog postupka, odnosno uključivanja veštačkog bubrega. U svim ovim stanjima neophodno je nefrološko lečenje kako bi se izbeglo uključivanje na dijalizni postupak.

 

Klinička imunologija se bavi ispitivanjem nejasnog, dugotrajnog prisustva povišene temperature, koja nije uzrokovana nekom infekcijom, ispituje uzrok otoka i bolova u zglobovima i mišićima, promene na koži, kao i oštećenja rada bubrega, jetre, malih krvnih sudova uzrokovanih imunološkim procesima. Sva ova oboljenja mogu se ispoljiti veoma različitom kliničkom slikom: od crvenila kože lica pri izlaganju suncu, preko otoka potkolenica, ukočenosti i bolova zglobova šaka i stopala, do poremećaja svesti i funkcije mozga.

 

Pregled nefrologa je potreban ukoliko imate tegobe u vidu:

-Simptome prilikom mokrenja, temperaturu

– Oticanje lica i stopala, ponekad i celog tela (edem ), nadutost oko očiju (naročito ujutru)
– Mučnina , povraćanje, malaksalost, zamor
– Gubitak apetita, suva koža, svrab
– Glavobolja, utrnulost ruku ili nogu, uznemirenost, vrtoglavica, sindrom nemirnih nogu.

Kada je prvi slobodan termin?

Sve slobodne termine za pregled u ordinaciji “Dr Milićević” možete proveriti pozivom na

Telefon: 021/494-204 ili Mobilni: 063/83-66-180

Na poziv će Vam se odmah javiti kvalifikovana osoba iz ordinacije ili dr Milovan Milićević lično.

Zakažite vaš termin već danas!

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Zakažite Pregled

LOKACIJA

Ulica Vladike Ćirića 7 (Novo naselje, kod Svetosavskog hrama), Novi Sad – Srbija

POZIV

(Najbrži način da zakažete pregled)
Telefon: 021/494-204
Mobilni: 063/83-66-180

EMAIL

drmmilicevic@gmail.com