fbpx

Ultrazvuk Dojke

Ultrazvuk dojke je neinvazivna i bezbolna dijagnostička metoda, kojom se dobijaju informacije o građi dojke i struktura u pazušnoj jami.

 

Karcinom dojke je najčešći karcinom kod žena, te su redovni preventivni pregledi od izuzetnog značaja. Ultrazvuk dojke bi trebalo raditi jednom godišnje, naročito kod žena mlađih od 40 godina, kod kojih obilno žlezdano tkivo sprečava detaljan pregled mamografijom. Pregled je najbolje uraditi između 5-tog i 12-tog dana menstrualnog ciklusa.

 

Osim zbog ranog otkrivanja malignih tumora dojke, ovaj pregled se radi i u cilju razlikovanja benignih od malignih tumora, solidnih od cističnih promena. Takođe, pregled se može raditi i kod muškaraca, u cilju određivanja porekla promene na dojci ili praćenja karakteristika neke promene.

 

Pregled se izvodi tako što pacijent leži na leđima, a lekar prelazi sondom aparata preko kože grudi, a zatim preko kože pazušnih jama.

Kada je prvi slobodan termin?

Sve slobodne termine za pregled u ordinaciji “Dr Milićević” možete proveriti pozivom na

Telefon: 021/494-204 ili Mobilni: 063/83-66-180

Na poziv će Vam se odmah javiti kvalifikovana osoba iz ordinacije ili dr Milovan Milićević lično.

Zakažite vaš termin već danas!

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Zakažite Pregled

LOKACIJA

Ulica Vladike Ćirića 7 (Novo naselje, kod Svetosavskog hrama), Novi Sad – Srbija

POZIV

(Najbrži način da zakažete pregled)
Telefon: 021/494-204
Mobilni: 063/83-66-180

EMAIL

drmmilicevic@gmail.com