fbpx

Ultrazvuk Mekih Tkiva

Ultrazvuk je našao svakodnevnu i široku primenu u otkrivanju patoloških stanja mekih tkiva vrata, štitaste žlezde, kao i tumorskih izraslina na mekotkivnim strukturama čitavog tela, tako da danas predstavlja inicijalnu metodu u svim dostupnim regijama.

 

Ultrazvučni pregled mekih tkiva vrata daje uvid u stanje štitaste žlezde, paraštitastih žlezda, pljuvačnih žlezda i limfnih čvorova vrata. Pregled se izvodi u ležećem položaju, pacijent oslobodi vrat od garderobe, a lekar sondom ultrazvučnog aparata na koju je prethodno nanet gel prelazi preko kože vrata. Prilikom pregleda pacijent ne oseća nikakav bol. Ispitivanje traje od oko 30 minuta, nakon čega pacijent dobija objašnjenje i pisani izveštaj.

 

Ultrazvučni pregled mekih tkiva vrata treba uvek uraditi kod pojave uvećanja u predelu vrata, problema sa gutanjem, disanjem i promenom boje glasa, kod neobjašnjivog mršavljenja i dobajanja na težini, kao kontrola nakon operacija i kod nejasnih febrilnih stanja.

 

Takođe, ultrazvuk mekih tkiva koristimo kod povreda i upalnih procesa na tetivama i ligamentima, povreda mišića, prisustva tečnosti u mišićima, upalnih procesa u zglobu i prisustva tečnosti u zglobu, degenerativnih promene na zglobovima, upalnih procesa u burzama, prisustva stranih tela u zglobovima, itd.

Za ovaj pregled nije potrebna prethodna priprema.

Kada je prvi slobodan termin?

Sve slobodne termine za pregled u ordinaciji “Dr Milićević” možete proveriti pozivom na

Telefon: 021/494-204 ili Mobilni: 063/83-66-180

Na poziv će Vam se odmah javiti kvalifikovana osoba iz ordinacije ili dr Milovan Milićević lično.

Zakažite vaš termin već danas!

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Zakažite Pregled

LOKACIJA

Ulica Vladike Ćirića 7 (Novo naselje, kod Svetosavskog hrama), Novi Sad – Srbija

POZIV

(Najbrži način da zakažete pregled)
Telefon: 021/494-204
Mobilni: 063/83-66-180

EMAIL

drmmilicevic@gmail.com