Are you a Carer, Occupational Therapist or Physiotherapist? Join our Healsoul.

Ultrazvuk Štitaste Žlezde

Ultrazvučni pregled sa color dopplerom štitaste žlezde je pouzdana i bezbolna dijagnostička procedura kojom se dobijaju informacije o veličini, strukturi i prokrvljenosti štitaste žlezde.

Pregled je potrebno uraditi:

-Kod ispitivanja strume (gušavosti), Hašimoto tireoiditisa, drugih zapaljenja štitaste žlezde (infektivnih ili autoimunih).
-U cilju otkrivanja i ispitivanja svih benignih i malignih tumora štitaste žlezde.
-U cilju isptivanja čvorića na štitastoj žlezdi i cističnih promena.
-Kao pomoć pri izvođenju biopsije štitaste žlezde.

Pregled se izvodi tako što pacijent leži na leđima, dok lekar sondom na koju je prethodno naneto malo gela prelazi preko kože vrata, pri čemu pacijent ne oseća nikakav bol i neprijatnost. Pregled traje između 10 i 20 minuta nakon čega pacijent dobija objašnjenje i pisani izveštaj.

O Nama

Specijalistička internistička ordinacija “dr Milićević” je osnovana 2011. godine. Osnovao je dr Milovan Milićević internista-kardiolog, sa ciljem da svojim pacijentima pruži kvalitetne zdravstvene usluge, na najvišem nivou.

Nalazi se u ulici Vladike Ćirića br. 7, na Novom naselju u Novom Sadu, u prizemlju zgrade. Ispred ordinacije postoji veliki parking, što omogućava lak i neometan prilaz i najtežim bolesnicima.

Treba Vam pomoć?